Vammaistapahtuma 34. kerran

Uskelan rotaryklubin vammaistapahtuma 2014

Uskelan rotarien 34. vammaistapahtuma
Makkara tirisee Uskelan rotarien 34. vammaistapahtumassa

Perjantaina 14. 2. 2014 Uskelan rotaryklubin järjesti 34. vammaistapahtuman Muurlan Putolassa Salon Ratsastuskeskuksen uusissa tiloissa. Paikalla yli 100 vierasta ja runsaasti oman klubin jäseniä makkaraa paistamassa, kuumaa mehua tarjoilemassa sekä avustamassa vieraita hevosen selkään ja sieltä alas ym. (valokuvat Jari Tuomi)

Uskelan rotaryklubi on järjestänyt ensimmäisen Vammaistapahtuman 1980. Tapahtuman alkuunpanijoina olivat Pekka Vuori ja Heikki Nieminen, jotka olivat Ratsastusseuran miehiä. Heidän jälkeensä jämäkkänä vastuuhenkilönä jatkoi Juhani Simola vuoteen 2012. Tämä Vammais- /ratsastustapahtuma on järjestyksessä 34. Historia kertoo, että vain kaksi kertaa 34 vuoden aikana tilaisuus on peruttu. Molemmilla kerroilla syynä oli kova pakkanen.

Tämän vuoden 2014 tapahtumaan oli ilmoittautunut 101 vierasta. Kutsutut tulevat lähinnä kolmesta kohteesta: Hakastaron koulusta (erityiskoulu / peruskoulu), Salon ammattioppilaitoksen erityislinjoilta (linkki) ja Salon Työ- ja Toimintakeskuksesta (linkki). Aiemmin tilaisuus on järjestetty Anisissa, mutta ratsastustallien remontin takia 2014 tilaisuus järjestettiin ensimmäistä kertaa Muurlan Pullolassa Salon Ratsastuskeskus Merlitzin tiloissa. Tänä vuonna SSO tarjosi kaikille vieraille yllätykseksi myös Ystävänpäivän pussin.

Tämän vuoden yhteistyökumppanit:

  • Salon Ratsastuskeskus Merlitzin Elisa Merivirta ja Eija Lietzen antavat ratsuhevoset vieraiden käyttöön
  • Reki, hevonen, hirventalja  ja taluttaja saadaan Anna Töyryltä
  • SSO sponsoroi makkarat ja juomat sekä pienen ystävänpäivänlahjan kaikille vieraille
  • Salon Seudun koulutusyhtymä on rakentanut muutamassa kuvassa esiintyvät portaat
  • Salon VPK:n nuorisojaostolta on saatu lainaksi grilli
  • Takatalon Teboil lahjoittanut kaasu
  • Ennakkotietona, että jatkossa kun rekiajelut ovat sään takia vaarassa, on Takatalolta tulossa useampi mönkijä ajeluttamaan vieraita

Valokuvat galleriassa

Yhteistyöterveisin
Markku Säilä,
Uskelan Vammaistapahtuma vastaava 2013-