Nuorisovaihto

Rotaryvaihtareilla on hauskaaVuosittain maailmassa yli 8.000 nuorelle tarjoutuu mahdollisuus tutustua vaihto-oppilaana parin viikon, kuukauden tai kokonaisen kouluvuoden ajan hänelle uuteen kulttuuriin Rotary-järjestön nuoriso-vaihdon välityksellä. Suomen nuorisovaihto-organisaation kautta kulkee vuosittain noin 600 suomalaista ja ulkomaista nuorta. (Lisätietoja Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta rye.fi)

Rotary Youth Exchange – Finland  Youtube-videoita:
Lähde Rotary-vaihto-oppilaaksi, Vuosi Rotary-vaihdossa, Perhe kertoo Rotary-vaihtokokemuksistaan

Tässä linkkejä joihinkin vanhempiin videoihin:
Rotary Exchange – Finland 2009, Karkku Camp RYE 2009-2010 FinlandFinland: Eurotour 2008, Exchange students in Finland 2007,

Salon, Perniön, Uskelan ja Salon Reach klubit pyörittävät Rotarien nuorisovaihtoa Salon alueella yhteistyössä. Jokaisella klubilla on omat vaihtarit, mutta muuten toimitaan yhdessä.

Vuosivaihto
Sopivin aika vuosivaihtoon on lukion tai ammattikoulun ensimmäisen luokan jälkeen. Vuosivaihto on kouluvuosi ulkomailla. Vuosivaihtoon Salon alueen klubit lähettävät yleensä muutaman vaihtarin vuosittain.

Kesävaihto
Kesävaihdossa nuori asuu ulkomailla perheessä yhden kesäkuukauden. Tämän jälkeen ulkomaisen perheen nuori tulee asumaan kuukaudeksi suomalaisen nuoren perheeseen. Lähtijöitä on ollut yleensä muutama vuosittain.

Leirivaihto
Rotarit järjestävät kesäleirejä nuorille monissa Euroopan maissa. Leirit ovat suomalaisten koulujen loma-aikaan ja niiden kesto on 2-3 viikkoa.

Lisätietoja löytyy tämän sivuston alasivuista, linkeistä tai klubien nuorisovaihtotiimiläisiltä. Myös entiset vaihtarit kertovat mielellään kokemuksistaan.

Lisää vaihdosta kerrotaan myös tässä videossa.

Muita nuorille ja nuorille aikuisille tarkoitettuja rotary-ohjelmia ovat: Rotaract, Interact sekä Rotex, joista kerrotaan linkeissä enemmän.
Nuorisovaihdon tunnus

Vuosi-, kesä- ja leirivaihtoon haku tapahtuu Salossa edellisen vuoden syksyllä vapaamuotoisella sähkö-postihakemuksella osoitteeseen rye.haku@rotarysalo.fi.

Vapaamuotoiset nuorisovaihtohakemukset seuraavan kesän vaihtoihin tulee lähettää edellisen vuoden syyskuun loppuun mennessä. Lisätietoja näiltä sivuilta!

Uskelan klubin nuorisovaihtotiimirye.uskela@rotarysalo.fi
Timo Törrönen, nuorisovaihtoasiamies, YEO, +358 500 742 171, timo.torronen@rotarysalo.fi

Torsti Poutanen, , monipiiriyhteistyö +358 44 290 7489 torsti.poutanen@rotarysalo.fi
Jari Laakkio, IT-kehitys, +358 500 780070, jari.laakkio@rotarysalo.fi
Kalervo Friberg, turvahenkilö                   kalervo.friberg@rotarysalo.fi

Salon klubin nuorisovaihtotiimirye.salo@rotarysalo.fi
Mikko Koskinen nuorisovaihtoasiamies (YEO)
Simo Raula
Pertti Vuorio

Perniön klubin nuorisovaihtotiimi:     rye.pernio@rotarysalo.fi
Matti Fontell, nuorisovaihtoasiamies, YEO
Esa Piispa

Lisää toiminnasta näiltä sivuilta tai linkeistä!