#Rc Uskelan vuosikokous

#Rc Uskelan sääntömääräinen vuosikokous pidetään aina lokakuun mennessä juten tänäkin vuonna konkreettisesti lokakuun viimeisenä iltana.

Toimintakauden 2018-2019 toimintakertomus esiteltiin ja hyväksi todettiin. Rahastonhoitaja esitteli tilinpäätöksen josta keskustelua aiheutti jäsenistön poissaolojen heilahtelun vaikutus talouteen. Toiminnantarkastajien lausunto suositti toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hyväksymistä ja näin myös kokous yksimielisesti päätti – hymyssä suin!

Tuleva presidentti Mikko Hägerström oli työkiiretteinsä takia estynyt, mutta hänen laatimansa tuleva 2020-2021 organsiaatio esiteltiin.

Kokousväki hyväksyi sääntömääräisen uuden organisaation. 

Kokouksessa oli myös kaksi erillistä ohjelmanumeroa:

  • AG Kirsti Kirjonen esitteli piirimme ajankohtaisia asioita.
  • Tämä kokous piti olla paperiton. Nettisivulle oli rakennettu kokouskutsu ja esityslista, johon oli linkitetty liitteet hyvissä ajoin ennakkoon. Tarkoitus oli, että tietokonella ja tykillä asiaa johdettaisiin valkokankaalta. Kuinkas kävikään! Tykki ei kuvaa viettelyistä huolimatta näyttänyt kuin satunnaisesti. Kokous vietiin läpi puheejohtajan katsoessa omasta läppäristä esityslistaa ja jäsenet seurasivat omista kännyköistään nettisivuillemme ladattuja dokumentteja ja kokous eteni ”sähköisesti” alun takkuilun jälkeen.
  • Yhteenvetona voidaan todeta, että klubimme pärjää mainiosti mobiililaitteillaan ja osaa käyttää nettisivujamme. Suurkiitos siitä!

Lisäksi kokouksessa esiteltiin 2018-2019 pressa Annen ja sihteeri Pirjon koostama Uskelan Rotaryklubin toimintaohjeet -julkaisu. Tähän on kerätty niitä käytänteitä joita klubissamme nuodatetaan ja näin tämä julkinen ohje tekee toiminnastamme sekä loogisemmen, että läpinäkyvämmän.

Toimintaohjeen perustana Uskelan Rotaryklybi ry:n säännöt. Tämän lisäksi taustalla on sekä Rotary Internationalin voimassa olevat dokumentit. Niistä taas Suomen Rotaryn on tehnyt omat tulkintansa joten näin myös Uskelan klubi on asiaa selkeyttääkseen kirjannut omat toimintaohjeet joita vuosikokouksessa aina tarvittaessa muokataan tilannetta kuvaamaan.

Seuraavassa nyt voimassa olevat dokumentit:

a) 2019 Manual of Procedure Article
https://rotarysalo.fi/wp-content/uploads/2019/11/2019-Manual-Of-Procedure-Rotary-Intenational-035MOP_EN19-A4.pdf

b) Standard Rotary Club Constitution (July 2019)
http://www.directory-online.com/Rotary/Accounts/5030/Downloads/118/Club_Constitution.pdf

c) 2016 Suomen Rotary Käsikirja 2016 
https://rotarysalo.fi/wp-content/uploads/2019/11/Rotaryn-kasikirja-2016_035-fi.pdf

d) Uskelan rotaryklubin voimassa olevat säännöt