Vaihtarimme Jefina Koivuniemen kirje Argentiinasta

Hola!

Koneeni on laskeutunut kolmeviikkoa sitten tänne toiselle puolelle maapalloa. Ensimmäinen asia mikä oli mielessäni: ”missä on kaikki puut!!” koska täällä ei ole puita. Vain autiota maata kaupunkien ympärillä. Kasvillisuutta, jota ei usko todeksi ennen kuin olet astunut ulos autosta ja kävellyt sen keskellä. Koskettanut sitä ja tiennyt, että se on totta.

Kaikki on täällä hämmentävällä tavalla toisin. Olen vielä vähän hukassa, koska espanjan kieli ei ole vielä tarttunut, mutta joka päivä yritän oppia uusia sanoja ja yritän pitää korvani auki kielelle. Ajoittain se on todella rakasta, mutta se on vain kivikkoa vähän ennen ymmärtämistä.

En ole hirveästi ehtinyt päivitellä kuulumiasini. Päivät ovat yleensä raskaita ja täynnä toimintaa. Simahdan yleensä heti sänkyyn päästyäni ja silti saan nukuttua liian vähän. Onneksi täällä on tapana siestata lounaan jälkeen. 

Päivällinen on täällä aina illalla 21-22 ja sen takia päivät venyvät pitkiksi. Yleensä vielä päivällisen jälkeen juttelen tai katson tv:tä perheeni kanssa. Tällä hetkellä katsomme yhdessä Karppia se on suomalainen sarja, jonka voi löytää Argentiinankin Netfliksistä.

Tykkään todella paljon, ruuasta, tavoista ja ihmisistä. Kaikki ovat hyvin ystävällisiä minulle ja ovat innokkaita kuuntelemaan minua. Minusta tehtiin jopa juttu kotikaupunkini Trelewin paikalliseen lehteen!!

Isäntäperheeni on tosi mukava. Minulla on äiti ja isä, jotka puhuvat molemmat englantia. Minulla on myös veli, mutta hän asuu kauempana. Olen tehnyt paljon asioita heidän kanssa ja he ovat olleet todella perheeseen ottavia.

Pelaan jalkapalloa. Pidän todella paljon joukkuekavereistani ja viime viikonloppuna minulla oli ensimmäinen peli! Joukkueemme voitti ja minä melkein puskin maalin. Valmentajani on tosi mukava ja hän yrittää välillä puhua suomea (google kääntäjän avulla ). Se tekee minut iloiseksi.

Olen saanut paljon uusia kavereita. Tänään olen menossa rannalle juomaan matea kahden muun vaihto-oppilaan kanssa ja yhden paikallisen tytön. Nämä kaksi muuta vaihto-oppilasta ovat Belgiasta ja Ranskasta. 

(alemmassa kuvassa minun vasemmalla puolella oleva nainen ja mies ovat tämän hetkiset vanhempani ja oikealla puolella oleva mies on minun tuleva host isä. Vaalea nainen ihan oikeassa reunassa on minun paikallinen charman)

Terveisin 

Jefina Koivuniemi