Uusia nuorisovaihtareita

YEO-rules_400x275Salon, Perniön ja Uskelan klubit ovat taas syksyn aikana valinneet uusia nuorisovaihtareita kaudelle 2014-2015. Valintaprosessi alkoi syksyllä lukiossa suoritetuilla esittelyillä joissa kerrottiin Rotarytoiminnan perusajatus ja miten lähetämme nuoria vaihto-oppilaita maailmalla. Merkittävässä roolissa olivat entiset vaihtarimme (nykyiset Rotexit), jota kertoivat vaihtovuoden elämyksistä nuorille nuorilta. Netissä olevaan hakumeiliin tuli 8 alueellista hakemusta jotka kutsuttiin haastatteluun ke 30.10. Salon lukiolle jossa 5 haastattelijaa täytteli 7 kohdan haastattelulomaketta jokaisen haastateltavan kohdalta. Lopuksi valintakokouksessa suoritettiin valinta. Perniö oli suorittanut itsenäisesti oman valintansa jo aiemmin.

Seuraavaksi nuorten perheiden kanssa käytiin keskustelut joissa selviteltiin perusteellisesti tulevaa kuviota. Vaihtarit ovat täyttäneet hakukaavakkeet, hommanneet lääkärin, hammaslääkärin ja koulun lausunnot sekä laatineet kirjeen itsestään. Näin valintamenettely etenee kohti piirimme haastattelua ja sen jälkeen valtakunnallista valintaa. Kun valtakunnallisesti valinnat ovat kunnossa, alkaa Suomen rotarien nuorisokirjeenvaihtajat neuvotella kohdemaiden kirjeenvaihtajiena kanssa josko vaihtopareja saadaan muodostettua. Sitten kevään kahden koulutuksen kautta vaihtarimme saavat tiedon tulevasta maasta, piiristä ja klubista. Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa käy jo kova kuhina, kun nuoret verkstoituvat, ennen kuin rotarien virallinen paperipino käy läpi nuorisovaihdon eri tasoja lähtö- ja kohdemaassa. Jännitystä on siis ilmassa.

Valituksi tulivat seuraavat nuoret:

Reetta Mehtonen

Uskelan klubin ennakkoluuloton, seikkailunhaluinen ja pirteä vaihtari käy Salon lukiota. Hän asuu Halikossa äidin, isän, pikkusiskon ja 3 chicuahuan kanssa. Pianonsoitto, uinti ja kirjoittaminen mm. Salkkariin nuorten sivuille ovat Reetan harrastuksia. Kohdemaana ovat Ranska, Sveitsi, Belgia ja Saksa.

Sara Koivula

Salon klubin iloinen, tunnollinen ja pirteä vaihtari on Tupurista ja käy myös Salon lukiota. Hänen perheessä asuu äiti, isä, pikkuveli ja berninpaimenkoiran pentu.  Harrastuksina partio, pianonsoitto sekä lumilautailu. Hän haluaisi Australiaan, USAhan mutta muutkin maat kelpaavat.

Sara Engblom

Perniön klubin vaihtari Sara on Perniöstä ja käy Perniön lukiota. hän harrastaa ratsastusta, partiota, laskelttelua, purjehdusta ja valokuvausta. Saran perheessä ovat äiti, isä ja 11 v. pikkuveli jännittämässä lähteekö Sara Chileen, Equadoriin, Argentiinaan vai Peruun.

Reetta Mehtonen OB 2014-2015 Uskela
Reetta Mehtonen
OB 2014-2015 Uskelan rk

Sara Koivula OB 2014-2015 Salo
Sara Koivula
OB 2014-2015 Salon rk

Sara Engblom OB 2014-2015 Perniö
Sara Engblom
OB 2014-2015 Perniön rk