Vuosivaihto

Yleistä vuosivaihdosta

– Nuori, usein lukion tai amiksen 1. luokan jälkeen.
– Haku lähtöä edeltävän vuoden syyskuussa!
– Vuosivaihto on tarkoitettu 16 …18 –vuotiaille
– Lukuvuoden opiskelu kohdemaan nuorisoasteen oppilaitoksessa
– Nuori asuu 2 – 4:ssä luotettavassa isäntäperheessä, jotka ovat rotarien valitsemia ja valvomia
– Erinomaiset mahdollisuudet tutustua maan kulttuuriin ja elämään
– Paikalliset rotaryklubit tarjoavat nuorelle erittäin hyvän ohjelman, vierailuja sekä osallistumisen isäntäklubin toimintaan
– Maapaikkoja on kaikissa maanosissa
– Suomesta vuosivaihtoon lähtee n. 120 oppilasta vuosittain
– Salon alueen klubit lähettävät yleensä vuosittain muutaman vaihtarin maailmalle.

Vuosivaihdon pääsyvaatimukset ja hakeminen

– Nuorisovaihtoon voivat osallistua sekä rotareiden että muiden perheiden lapset ilman suosituimmuusasemaa.
– Valinta tapahtuu nuoren omien ansioiden perusteella.
– Häneltä edellytetään kohtuullisen hyvää koulumenestystä, joustavuutta uusissa tilanteissa, esiintymiskykyä, stressinsietokykyä ja itsenäisyyttä.
– On tärkeää, että nuori itse on oman lähtöpäätöksensä takana.
– Lähettävän nuoren perhe sitoutuu vastavuoroisesti ottamaan yleensä 3 kertaa n. 4 kk:n jaksoksi ulkomaalaisen vaihto-oppilaan ”lapsekseen”
– Vaihdon kustannuksista löytyy tietoa täältä.

Salossa Rotary-vaihto-oppilaaksi haku alkaa vaihtoa edeltävänä syksynä. Tarkemmat tiedot hakuprosessista löytyvät täältä.