Kesä- ja leirivaihto

Kesävaihto linkki

– Kesävaihto on tarkoitettu 15 …20 –vuotiaille nuorille
– Nuori asuu luotettavassa isäntäperheessä yhden kesäkuukauden, minkä jälkeen isäntäperheen nuori tulee Salon seudulle kuukaudeksi ja asuu sen ajan suomalaisen nuoren perheessä.
– Kesävaihtoon siis sisältyy velvoite toimia isäntäperheenä kuukauden ajan.
– Suomalainen nuori on kesävaihdossa tyypillisesti kesäkuun puolivälistä heinäkuun puoliväliin, minkä jälkeen ulkomainen vaihtari on sitten kuukauden Salon seudulla.
– Kesävaihtoon ei yleensä liity koulunkäyntiä.
Haku alkaa jo vaihtoa edeltävän vuoden syyskuussa!
– Erinomaiset mahdollisuudet tutustua maan kulttuuriin ja elämään
– Kohdemaita on runsaasti, katso tarkemmin täältä. Tietoa vaihdon kustannuksista löytyy tuosta samasta linkistä.
– Salon, Perniön ja Uskelan klubit lähettävät tyypillisesti muutaman nuoren kesävaihtoon vuosittain.

Leirivaihto linkki

– Leirivaihto on tarkoitettu 15 …20 –vuotiaille nuorille.
– Leirejä järjestetään EEMA-alueella (Eurooppa, Turkki, Israel), Kanadassa ja USAssa. Vastavuoroisesti Suomessa järjestetään leirejä EEMA-alueen nuorille.
– Leirit järjestetään tyypillisesti heinä-elokuussa. Kestoltaan ne ovat 2 – 3 viikkoa.
– Varsinainen leiri kestää noin viikon ja se on rakennettu jonkin ennalta ilmoitetun teeman ympärille. Leiriin kuuluu myös perhemajoitusjakso, joka kestää viikosta kahteen.
– Rotaryleirejä järjestetään myös fyysisesti vammaisille.
– Leirivaihdossa rotaryjärjestö järjestää luotettavan leirin ja isäntäperheen sekä koulutuksen ennen matkaa.
– Nuoren oma perhe vastaa matkajärjestelyistä.

Kesä- ja leirivaihdon pääsyvaatimukset ja niihin hakeminen

– Nuorisovaihtoon voivat osallistua sekä rotareiden että muiden lapset ilman mitään suosituimmuusasemaa.
– Valinta tapahtuu nuoren omien ansioiden perusteella.
– Häneltä edellytetään kohtuullisen hyvää koulumenestystä, joustavuutta uusissa tilanteissa, esiintymiskykyä, stressinsietokykyä ja itsenäisyyttä.
– On tärkeää, että nuori itse on oman lähtöpäätöksensä takana.
– Kesävaihdossa lähtevän oppilaan perhe sitoutuu toimimaan kuukauden ulkomaisen oppilaan isäntäperheenä

Salossa rotary-vaihto-oppilaaksi haku alkaa matkaa edeltävänä syksynä ja hakuprosessi on kolmivaiheinen.

1) Hakija lähettää syyskuussa [email protected] -meiliin vapaamuotoisen hakemuksen.
2) Valintatoimikunta kutsuu varteenotettavat hakijat haastatteluun lokakuussa. Marraskuun alussa tehdään valinnat ja keskustellaan nuoren perheen kanssa. Hakija esittää toivomuksensa kohdemaista. Hakemusten täyttö alkaa.
3) Suomen rotaryn nuorisovaihdon monipiiriorganisaatio etsii hakijan kohdemaista tänne haluavaa kesävaihtaria. Jos parit löytyvät, voi itse kesävaihto tapahtua. Leirivaihdossa kirjeenvaihtaja hakee sopivia leiripaikkoja, joita hän sitten tarjoaa oppilaalle.

Salonseutulaisia kesävaihtareita maailmalla (OB):

… ja heidän vaihtaripareinaan täällä vierailleita:

2011:
Emma Laakkio, Salo (S) – Abi Landaverde, Sahagún, map, Mexico